Remeksiä mediassa

Helmi Remeksen näyttely Oulussa 2017

 

Helmi Remeksen taidelasi näyttely 5.7.2015

Blanc de Blancs – Valkoisesta valkoista

HELMI REMEKSEN TAIDELASIA JA PIENSARJATUOTTEITA

5.6. – 6.9.2015 Suomen lasimuseo, parvi

Näyttely koostuu lasimuotoilija Helmi Remeksen kirkasta ja valkoista lasia yhdistävistä lasiteoksista. Näyttelyssä on esillä muotoilijan Lasismi brändin alla suunniteltuja piensarjatuotteita viiden vuoden ajalta sekä uusimpia taide-esineitä.  “Näyttelyssäni on töitä jotka ovat toteutettu useita eri lasintyöstötekniikoita hyödyntäen. Haluan esitellä myös suunnittelemiani piensarjatuoteita koska on tärkeää tuoda esiin suomalaista studiolasipuhallustaitoa.” Blanc de blancs – nimi viittaa samppanjan valmistuksen alatyyliin, jossa käsityötuote valmistetaan vain vaaleasta rypäleestä. Näyttelyssä niin ikään lasi on riisuttu väreistä, korostettu muotoja, kuvioita ja tuotu esiin materiaalin monipuolisia mahdollisuuksia. Näyttelyssä oleviin tuotteisiin saa koskea ja osa töistä osallistaa kävijät myös toimimaan.

“Teoksissa olen haastanut itseni keskittymään yksinkertaistamiseen ja etsimään olennaisen ilmaisustani.”

Lisätietoa vhremes@gmail.com         www.remesdesign.com       www.lasismi.fi