Ansioituneet ja palkitut sukuseuralaiset

Sukuseuran ansioituneet ja palkitut jäsenet


Kartanohotellilla uusi kunniajäsen

Kirjailija, sukututkija Seppo Remes kutsuttiin sukuseuran kunniajäseneksi 11.7.2017 Remesten sukukokouksessa Runnin Kartanohotellilla. Kunniajäsenyyden luovutti sukuseuran puheenjohtaja Katariina Pekkala

Uusi kunniajäsen

Kirsti Pakula kutsuttiin sukuseuran kunniajäseneksi 27.7.2014 Remesten sukukokouksessa Nilsiän Aholansaaressa. Hän ei päässyt kokoukseen paikalle, joten vierailimme hänen luonaan Kuopiossa syksyllä. Samalla luovutimme hänelle kunniakirjan, sukuseuran pöytästandardin ja kiuruvetisiä tuotteita. Mukana Kirstin luona olivat Elsa Kangas, Taina Taskinen ja Katariina Pekkala. Ohessa kuvia vierailusta.

Kirsti PakulaKirsti Pakula2

Katariina-Pekkala-ja-Elsa-Kangas-vierailulla-Kirsti-Pakulan-luona.

Kunniapuheenjohtajat:

 

Viljo Remes kunniapuheenjohtajaksi

Kiuruvedellä 23.7.2011 pidetyssä Remesten sukuseuran varsinaisessa kokouksessa kutsuttiin sukuseuran ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi emerituskenttäpiispa Viljo Remes Helsingistä. Edellisessä sukukokouksessa kunniajäseneksi kutsuttu Viljo Remes toimi sukuseuran esimiehenä ja puheenjohtajana 1988-1996.

Paaran Remeksiin kuuluva Viljo Remes syntyi Pielaveden Pangan Huutoniemessä. Pangan tutuissa maisemissa oleva kesämökki on ollut oiva side lapsuuden maisemiin ja koko perheen lomakeidas vuosikymmenien ajan. Sinne on ollut hyvä palata kesäisin niin Pakistanista, missä Viljo Remes oli Suomen ensimmäisenä lähetystyötekijänä 1960-1965, kuin toimiessaan Suomen puolustusvoimien kenttäpiispana 1978-1986 sekä myös eläkeläisenä.

Eläkepäivinään Viljo Remes on tutkinut herännäisyyttä. Herännäisyyden nousu ja hajoaminen-kirjassa hän käsittelee Ukko-Paavon ja muiden herännäisjohtajien keskinäisiä välejä.

 

Valvatti Remes-Siik

 

 

Kunniajäsenet:

Sukuseuran kunniajäseniksi kutsuttiin Kiuruvedellä heinäkuussa 2008 pidetyssä sukuseuran 25-vuotisjuhlakokouksessa kenttäpiispa emeritus Viljo Remes Helsingistä ja talousneuvos Lauri Remes Kiuruvedeltä. He ovat toimineet sukuseuran esimiehinä.

Palkitut:

Seppo Remekselle tunnustusapuraha

Kiuruveden Sulkavanjärven Sääskiniemestä lähtöisin olevalle Seppo Remekselle luovutettiin 23.7.2011 Kiuruvedellä pidetyssä Remesten sukujuhlassa tunnustusapuraha kiitoksena mittavasta sukututkimustyöstä ja kannustuksena tulevien vuosien tutkimustyölle.

Seppo Remes muutti Ruotsiin suuren muuttoaallon aikana vuonna 1969. Hän on toiminut muun muassa Skinnskattebergin ja Axevallan kansankorkeakoulujen opettajana.

Me Remekset tunnemme hänet Remessuvun tutkijana, joka on tähän mennessä tehnyt seitsemän sukukirjaa sekä kotitilansa Sääskiniemen kirjan. Sukututkijan uransa hän aloitti 1970-80 lukujen vaihteessa. Aluksi hän teki kaiken käsityönä käyttäen tavallista kortistoa tietojen kirjaamiseen. Vaikka tietokoneet helpottavat tänä päivänä tutkimustyötä, vaatii tietojen penkominen kirkonkirjoista ja käräjäpöytäkirjoista aikaa, kärsivällisyyttä ja arkistoissa sekä sukutiloilla vierailuja.

Sepon harrastuksiin kuuluu sukututkimuksen ohella myös suomalaismetsien tutkiminen Ruotsin Värmlannissa ja Norjan puolella. Kesäkuussa 2009 kolmisenkymmentä Remeksen sukuseuran jäsentä osallistui Sepon järjestämälle todella onnistuneelle Värmlannin matkalle.

Vuonna 2006 Seppo sai arvostetun ruotsinsuomalaisen kulttuuripalkinnon Koivupatsaan Eskilstunassa järjestetyssä ruotsinsuomalaisen kulttuuriviikon päätapahtumassa.

Valvatti Remes-Siik

Seppo Remes ja Remes suvun vaiheet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *