Sukukirja Kiuruveden Hingunniemen Tikkaset 

Hei Remesten sukuseuran jäsenet

Tiedoksenne ilmoitan äitini puolen Tikkasten sukukirjastani, jonka työn olen aloitellut yli 10 vuotta sitten ja nyt sen sain tähän vaiheeseen.

Sukukirja Kiuruveden Hingunniemen Tikkaset on tulossa kirjapainosta tällä viikolla. Se käsittää Antti Tikkasen (1785–1858) eli Prokuraattorin ja hänen ensimmäisen puolisonsa Kosken Liisa Hyvärisen (1785–1818) sekä toisen puolisonsa Paaran Liisa Remeksen (1797–1866) jälkipolvet. Ts. jälkipolvet ovat vaimojen puolelta Hyvärisiä ja Remeksiä. On vain sopimus/säädös, että lapset saivat avioliitossa isän nimen eivätkä äidin tai molempia. Niin, etteivät Hingunniemen Tikkaset ole ihan koskematta Remestenkään hallituksen useimpia jäseniä.  Siispä toivotan kaikki tämän talonpoikais- ja sivistyssuvun vaiheista kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi!

Kirjan julkistamistilausuus on keskiviikkona 30.11. klo 13–15 Kiuruveden kulttuuritalon Kiurusalissa, os. Lähteentie 10 Kiuruvesi.

Kiuruveden kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusanen tuo kaupungin terveiset ja kertoo Hingunniemen nykytilasta oppilaitoksena ja eläinlääkintäyksikkönä.
Hingunniemen viimeinen isäntä Eino-Antti Tikkanen on luvannut käyttää sukuhaaran puheenvuoron kasvatusarvoista, jotka ovat kantaneet sukupolvesta toiseen.
Itse kerron mm. merkittävän elämäntyön tehneistä suvun henkilöistä ja suvusta myös kuvin.
Myös osallistujilla on mahdollisuus käyttää puheenvuoroja ja kertoa muistoja suvusta.
Tilaisuuden lopussa tarjotaan osallistujille kirjan julkistamiskakkukahvit.

Tietoa kirjasta ja julkistamistilaisuudesta voi välittää myös eteenpäin niille, jotka voisivat olla kiinnostuneita Kiuruvedellä vaikuttaneista ja kiuruvetis-juuristen vaikutuksesta paikallista laajemminkin. Kirja sisältää sekä Kiuruvedellä kuin myös valtakunnallisestin merkittävän elämäntyön tehneitä henkilöitä.

Kirjan tilaustiedot löytyvät alla olevasta ilmoituksesta.

Tuulikki Kärkkäinen
tuulikki.karkkainen@pp.inet.fi
puh. 050 60909
Maitopolku 4 as. 12, 74120 Iisalmi